SM för RS Aero och RS Tera

I strålande sol och stundtals utmanande vindar mellan 7 -10 m/s avgjordes SM 2020 för klasserna RS Aero och RS Tera med totalt 8 seglingar. Här följer ett pressmeddelande från Svenska RS Tera RS Aero Förbundet.

RS Aero-seglarna genomförde sitt första SM med 27 deltagare i åldrarna 13-73 år från inte mindre än 10 olika klubbar. SM i RS Aero är en tävling för alla, killar och tjejer, tanter och gubbar från 45-90 kg. Man väljer sin segelstorlek och alla är med i samma tävling. Detta är väldigt unikt och årets SM är inget undantag som bekräftar och visar RS Aerons roliga seglingsegenskaper samt bredd att locka seglare till den relativt nya klassen.

Erik Wahlberg Gefle SS vinner i stor stil mästerksapsguldet i RS Aero-klassen. Silvermedaljen gick till Hugo Sköld Orr KSSS, som även ligger bra till för priset årets stjärnskott 2020. Bronsmedaljen vann Hampus Ljungberg GKSS.

SM vinnaren 2020 Erik Wahlberg.

För första gången i jollesammanhang användes SRS-systemet för att kora vinnaren och detta gjorde att tävlingen var spännande hela tiden. Extra roligt tycker klassförbundet, då Erik Wahlberg så sent som för två år sedan blev svensk mästare i RS Tera-klassen.

RS Aero klassen växer fort, både i Sverige och hela världen. En seglingssäsong som tyvärr blivit påverkad av corona den också och som bidrar till ett extra stort sug  att träffas och segla med varandra igen.

RS Tera Sport-seglarna kämpade på samma bana i tuffa vindar och utmanande vågor. Roligt att se flera nya seglare i klassen och fjolårets SM-vinnare Hanna Wallström från LjSS fick lämna ifrån sig mästerskapstiteln till Erik Rahm från LESS. Erik Rahm som tidigare seglat mycket optimist tyckte det var roligt att prova på en ny båtklass och seglade mycket bra under hela SM-helgen.

LjSS teror sjösätts SM 2020.

LESS tog storslam med silver till Sigrid Beckman och brons till Emrik Bergman. Totalt nio seglare deltog i årets SM och 2021 arrangerar vårt grannland Danmark VM för RS Tera strax utanför Köpenhamn i början av augusti.

- Det är roligt att vi fick ihop så många deltagare i båda klasserna, säger klassförbundets ordförande Helena Barne. Det är glädjande att se alla unga RS Aero och Tera seglare kämpa så otroligt hårt och trots ett stort antal kappsejsningar så vek dom unga seglarna aldrig ner sig.

Övriga pristagare i RS Aero-klassen:
Bästa Kille Aero 5 - Hugo Sköld Orr KSSS
Bästa Tjej Aero 5 - Elisa Lindskog KSSS
Bästa Kille Aero 7 - Erik Wahlberg GSS
Bästa Tjej Aero 7 - Julie Lamarre KKKK
Bästa Kille Aero 9 - Theodor Hansson KKKK
Bästa Master - Björn Wärnberg LjSS
Bästa Grand Master - Gunnar Larsson KSSS

Aeropallen 2020.

Terapallen 2020.

SM 2020 alla pristagarna.

Top