Slaget om Helsingfors - M32 Series Scandinavia (video)

Idag går startskottet för "Slaget om Helsingfors - M32 Series Scandinavia". Fem lag är på plats för att slåss om ära och ranking; GAC Pindar (Ian Williams), Essiq Racing Team (Nicklas Dackhammar), Artemis Youth Racing (Rasmus Rosengren), TyphoonX Racing (Måns Holmberg) och Flux Team (Johnie Berntsson).


Riktigt kul att se så många unga svenska skeppare i startfältet; både Artemis Youth Racing med Rasmus Rosengren, som förbereder sig för Youth America´s Cup, och TyphoonX Racing med Måns Holmberg är nykomlingar i klassen och serien. I Flux Team hittar vi en av våra fantastiska redaktörer och Search-skribenter; Fredrik Aurell. Fredrik har seglat M32 sedan klassens begynnelse och är en av landets mest erfarna M32-gastar.

Tidigare i år har den skandinaviska serien stannat till i Köpenhamn, Göteborg och Aarhus. Delseglingen i Helsingfors är den fjärde och näst sista för säsongen. Finalen går av stapeln i Stockholm den 8-10 september. För närvarande leder GAC Pindar men Nicklas Dackhammar ligger bara två poäng efter med sitt Essiq Racing Team.

DAGENS OCH FREDAGENS PROGRAM

12.00 Race Village öppnar

13.15 M32 ”Dock Out Show”

14.00-17.00 racing med direktsändning i Race Village

17:30 Prisutdelning i Race Village

LÖRDAGENS PROGRAM

Finaler från 15.30 och framåt

17.00-19.00 After Sail

17:30 Prisutdelning i Race Village

TEAM I HELSINGFORS

GAC Pindar (GBR) - Ian Williams

Essiq Racing Team (SWE) - Nicklas Dackhammar

Artemis Youth Racing (SWE) - Rasmus Rosengren

TyphoonX Racing (SWE) - Måns Holmberg

Flux Team (SWE) - Johnie Berntsson

All information om drabbningen i Helsingfors samt resultat hittar du på m32series.com/series/scandinavian-series/helsinki.



Top