Skåningarna skyr inte vintern! SKYLT tränar på!

I Skåne är det fortfarande full träningsaktivitet fastän det är vinter. Laserseglarna i SKYLT(skånes youth laser team) tränar heldagar varje helg under ledning av Piotr Wojewski, Polens förre landslagstränare.

SKYLT startades som ett laserlag mest på skoj, som ett svar på SYLT(Swedish Youth Laser Team) och SNYLT(Swedish New youth Laser Team), nu under hösten och vintern har man bedrivit serös träning under namnet och planer finns på att samverka under just detta namn även i framtiden. Träningarna lockar 8-9 lovande skåne ungdomar varje helg i laser, laser radial och e-jolle, även masterseglarna är inbjudna.

En av initiativ Simon Lundmark berättar om hur träningen ser ut. Vi har basen i Borstahusen och så kör 9-17 både lördag och söndag, på lördagen hoppas vi kunna bli upp mot 20 båtar med masterseglarna, på söndag är det bara vi yngre seglare, sen kör vi dessutom en dag i veckan utan tränare hela vintern. Vi får även fysprogram som vi genomför själva.

Till tränare har man lyckats rekrytera polacken Piotr Wojewski, som sedan ett år tillbaka flyttade till Sverige och flickvännen i Ystad. Piotr har själv varit topp-20 i världen och dessutom coachat det framgångsrika polska laserlandslaget, bland annat på OS i London. Nu ser Piotr fram emot att resa mindre och startar eget coaching företag i Sverige. Seglarna är väldigt nöjda med Piotr som tränare och har gjort stora framsteg redan.

Piotr är den bästa coach jag har haft, säger Simon Lundmark. Han är väldigt framåt, engagerad och målmedveten om jag sätter upp ett mål, förutsätter han att jag klarar av att uppfylla målet. Han vill ge oss en grundinställning för lasersegling, så får vi utvecklas mer individuellt när vi har grunderna.

 

Den kommande säsongen är det bland annat Isaf Youth Worlds kval och juniorVM som hägrar. Om ni vill veta om SKYLT och kanske hänga på och träna , surfa in på deras facebooksida där de kontinuerligt lägger upp bilder och filmer.

Här är deras nyårshälsning

Top