Single-handed på riktigt

Dustin Rey har en synnerligen unik historia om hur han började med segling.


Den 18e oktober var Dustin Rey med om en frontalkrock med en rattfyllerist. Läkarna sade till hans föräldrar, vänner och han själv att han med största sannolikhet skulle dö. Med en punkterad mjälte, punkterad lunga, amputerad arm, brutet skulderblad och en fot som inte gick att laga var chanserna låga.

Dustin gav inte upp, han valde att leva. Och han lyckades. Men vad som väntade sedan var en stämning från försäkringsbolaget som sedermera försatte Dustin i personlig konkurs.

Den enda lösningen han såg var att sälja allt han hade efter konkursen och köpa en billig segelbåt. Han ville bli den första dubbelt amputerade människan att segla ensam runt jorden.

Den 18e juni 2014 seglade Dustin Rey från Hawaii ensam i en 45 år gammal segelbåt, med en månads seglingserfarenhet och 20 dollar kontot.

Idag har Dustin seglat 20.000 miles och besökt 11 länder. Helt otroligt. Men han har alltid problem med pengar och har flera reparationer på båten han skulle behöva göra. Därför har han startat en Crowdfundingsida där målet var att samla in 20.000 dollar, och han har redan nått 18.500 dollar.

Klicka här för att komma till Crowdfundingsidan.

Dela gärna för att hjälpa Dustin!

Top