Simpson Bay Bridge får sig en kyss - igen

Simpson Bay på St Martin är ett paradis för alla former av båtliv och en populär marina, inte minst för superyachts. Bron som skiljer havet från den skyddade lagunen heter egentligen John Sainsborough Lejuez Bridge men kallas i folkmun rätt och slätt Simpson Bay Bridge. Inloppet är smalt, så smalt att stora båtar då och då kör in i fundament och kontrolltorn. Den här gången var det motorbåten Baca som körde in i bron, sannolikt på grund av hård vind.

eSysman SuperYachts har arbetat över 20 år inom superyachtindustrin. Han älskar att berätta historier om dessa väldigt speciella båtar genom via YouTube och fick en osannolik skjuts uppåt vad gäller både följare och räckvidd i samband med införandet av sanktioner mot ryska oligarker.

I klippet nedan får vi utöver olyckan i Simpson Bay veta mer om det hemlighetsfulla ägarbytet av superyachten Palladium. Det varkar också som att oligarken Roman Abramovich äger ytterligare 10 yachter vilket betyder totalt 16 yachts i Abramovichs ägo. Klippet avrundas med att tacka ett av kanalens största fans Chris aka "asshole".

Top