Simone Ferrarese får wildcard till Stena Match Cup Sweden

- italienskt stjärnskott kommer till Marstrand


Skepparen Simone Ferrarese och hans matchracinglag får ett wildcard till att tävla i Stena Match Cup Sweden på Marstrand 1-6 juli. Den lovande italienaren kommer till Marstrand med stort självförtroende efter en stark inledning på säsongen där han vunnit Congressional Cup och tagit en andraplats i EM.

Simone Ferrarese får nu den tolfte och sista platsen i startfältet till Stena Match Cup Swedens Open Class. Den 24 år gamla Italienaren har trots sin unga ålder hunnit skaffa sig fina meriter och under 2013 har han och laget imponerat stort. I april vann de den anrika matchracingregattan Congressional Cup i Long Beach, Kalifornien genom att besegra den regerande världsmästaren Ian Williams i semifinalen och den rutinerade skepparen Ed Baird i finalen. Italienaren ska nu tävla i Marstrand för andra gången.

– Vi tyckte mycket om att segla i Marstrand förra året även om vi inte var nöjda med resultatet. Vi hoppas kunna göra bättre ifrån oss i år och vi lärde oss mycket på världscupen förra året. Segern i Congressional Cup var ett fantastiskt resultat för oss och båtarna vi använde där är lika DS37:orna vi kommer segla med i Stena Match Cup Sweden vilket känns bra att veta när vi åker till Marstrand, säger Simone Ferrarese.

2012 hade Ferrarese och hans lag ett tourkort i Alpari World Match Racing Tour, världscupen i matchracing för herrar, och i Stena Match Cup Sweden 2012 nådde de en tolfteplats. I år är laget utan tourkort och Stena Match Cup Sweden blir deras första världscuptävling 2013. Många förvånades över deras framgång i Kalifornien men Ferrarese följde senare upp bragden med en andraplats i EM som avgjordes i Sankt Petersburg i maj. När han nu fått ett wildcard till att tävla i Marstrand kommer han och laget göra allt för att överaska publiken på klipporna.

– Självklart vill vi förvåna alla igen. Det här är vårt bästa år hittills och även om vi seglar färre världscuptävlingar är vi riktigt fokuserade och har mer energi i varje tävling. Vi kommer att kämpa stenhårt för att imponera när vi kommer till Sverige, avslutar Simone Ferrarese.

Stena Match Cup Sweden seglas på Marstrand 1-6 juli och är en av sex deltävlingar i Alpari World Match Racing Tour, världscupen i matchracing för herrar.

Det finns plats för 12 lag i startfältet och åtta lag har en garanterad plats i Stena Match Cup tack vare att de tilldelats ett Tourkort som ger dem en inbjudan till varje deltävling. Två lag kvalar till Marstrand genom GKSS Spring Cup och ytterligare två lag bjuds in med ett wildcard. I Stena Match Cup ingår en Women's Class och vilka de tävlande damlagen är presenteras inom kort.

Skeppare herrklassen av Stena Match Cup Sweden 2013:

Ian Williams (GBR)

Björn Hansen (SVE)

Phil Robertson (NZL)

Keith Swinton (AUS)

Pierre-Antoine Morvan (FRA)

Johnie Berntsson (SVE)

Taylor Canfied (USA)

Adam Minoprio (NZL)

Wildcard 1 - Mathieu Richard (FRA)

Wildcard 2 – Simone Ferrarese (ITA)

Internationell kvalplats Spring Cup – Staffan Lindberg (FIN)

Svensk kvalplats Spring Cup - Henrik Eyermann (SVE)

Top