Senaste nytt från Team Pro4u: Tuffa förhållanden på ORC Polish Nationals

igår startade ORC Polish Nationals som är en separat tävling innan EM startar. Totalt på denna tävling är det 52 båtar som är med i klasserna ORCi A-D. I klass C, som vi i Team Pro4u tävlar i, är det 25 deltagande båtar. Här nedan följer ett pressmeddelande från laget som skriver om gårdagens seglingar.

Idag var det ganska tuffa förhållanden med regn hela dagen, en hel del vågor och ca 18 knops vind under dagen. Vi har kört 3 stycken banrace idag. Seglingsmässigt har det gått hyfsat för oss men det finns en del saker vi kan förbättra både gällande vägval och manövrar. Resultatet i de tre seglingarna blev 3, 3 och 5 så totalt ligger vi 3:a bland de 25 båtarna.

- En ok start på tävlingen men vi har också en del saker vi kan jobba med att förbättra, säger Team Pro4u’s skeppare Patrik Forsgren.

Förhållandena för arrangörerna idag var tuffa och inte helt lätt med rejält med vind, vågor och vindvrid.

- Jag tycker arrangörerna gjorde det bra och banorna blev rättvisa för oss seglare, säger Johan Tuvstedt Team Pro4u’s focktrimmare.

Utöver tävlingarna idag är det kul att vi tävlingsbåtar ligger mitt i staden i Gdansk och det var en hel del folk längst med kajerna idag som var och tittade när vi kom in trots vädret.

- Kul att arrangörerna för Polska mästerskapen och EM har lagt basen för tävlingen mitt i staden och förhoppningsvis kan det bli folkfest runt seglingarna när vädret blir bättre, säger Tream Pro4u’s stortrimmare Anders Mårtsensson.

Imorgon lördag blir det ett offshore race som ska ta ca 8 timmar och sedan avlsutas ORC Polish Nationals på söndag med två stycken banrace.

Bland de andra svenska båtarna som är med på ORC Polish Nationals ligger Ker 40+ Elvis på 3:e plats bland 7 startande båtar i klass A och First 40 AlmaViva ligger på 5:3 plats och First 40.7 Blueprint ligger 7:a i klass B bland 12 stanratnde båtar. Klass A och B körde två race idag. I klass C tävlar också X332 Xplorer som ligger 10:a.

Top