Seglingseskader för kvinnor

Den 7-9 september arrangerar det kvinnliga båtnätverket She Captain en eskader med enbart kvinnor i besättningarna. Här följer delar av ett pressmeddelande från nätverket:

Vill du se fler bilder från fjolårets eskader? Klicka på bilden ovan och bläddra med pilarna på höger och vänster sida.

17 båtar med över 50 kvinnor ombord kommer fredag den 7 september lämna sina hemhamnar i Stockholms skärgård för en gemensam helg på sjön. Eskadern görs för andra året i rad med arrangören She Captain, nätverket som lyckats engagera och få ut fler kvinnor på sjön än någonsin tidigare.

"Vi har fått bort prestigen i båtlivet inom nätverket. Du kan det du kan och det räcker långt. Det och en nypa pepp och festligheter har visat sig vara det rätta receptet på engagemanget vi ser,” säger Anna Mourou, grundare av She Captain.

”Statistiken för kvinnors deltagande på sjön är en deppig läsning. Och trots alla års satsning på kurser och utbildningar ändras inte siffrorna märkbart. När vi identifierat det var lösningen enkel. Det är den praktiska övningen som behövs. Det och en massa pepp för att få bort alla krav och väntan på det perfekta tillfället att börja lägga till, det tillfället kommer aldrig så det är bara att börja lägga till ändå,” förklarar Anna Mourou.

Deltagarna är mellan 20-70 år och inför en She Captain-eskader placeras de anmälda deltagare ut på de olika båtarna efter skepparens önskan på kunskapsnivå. Detta gör att kvinnor som tidigare inte gett sig ut med familjens båt utan sin partner nu kommer ut och inser att de visst kan. Mer information hittar du på www.shecaptain.se.

Top