Segling för studenter i Kalmar

Den 7 maj bjuder Studentföreningen Lambda, föreningen för studenter på Sjöfartshögskolan i Kalmar in till en dag fylld med segling för studenter.


”För endast 50 kr erbjuder vi drop-in segling i valfri mängd för stadens studenter.” Säger André Thorsell som är projektledare.

I Kalmar finns det ett stort intresse bland studenterna att få lära sig segla, detta är något som Lambdas segelsektion Lambda Yacht Club ville hjälpa till med, det som komplicerar att anordna aktiviteter för studenter är att deras ekonomi allt som oftast är begränsad. Därför valde de att skapa en dag med drop-in format för att kunna ta emot många studenter och kunna hålla nere deltagaravgiften.

”50 kronor är en kostnad som i princip alla har råd med, det är också mycket svårt att hitta en billigare seglingskurs än så, vilket gjort att många blivit intresserade att delta.” Säger Sjöstrand, som är vice projektledare.

Med drygt en vecka kvar tyder allt på att det kommer bli succé, med knappt 80 anmälda studenter storsatsar arrangörerna, man kommer ha sex stycken C55or på plats som är inlånade från de lokala segelklubbarna, i varje båt kommer det vara en instruktör som lär ut seglingens grunder med målet att de som vill ska kunna segla själva när dagen är slut.

Förutom segling kommer arrangören spela musik på bryggan, sälja mackor, läsk och erbjuda ett härligt häng i hamnen i förhoppningsvis fint väder.

Vill du veta mer om Studentseglingen i Kalmar ska du gå in på deras facebookevenemang.

Top