Seglare dog i Clipper Round the World Race

Simon Speirs har dött under Clipper Round the World Race efter att ha fallit överbord i en tragisk olyckshändelse. Han blev 60 år gammal.

Olyckan hände på etappen mellan Sydafrika och Australien. Tävlingsledningen säger att han hade på sig flytväst och sveptes överbord av de starka vindarna på 15-20 m/s under lördagen. Mr Speirs beskrivs som en omtänksam och populär kille.

En av grundarna till tävlingen, Sir Robin Knox-Johnston, beskriver honom som en erfaren seglare med över 40 års erfarenhet av jollesegling och sade till BBC att ”det är tragiskt att förlora någon så här.”

”Jag känner för hans familj. Han var där ute och uppfyllde sin dröm, och så blir det till en mardröm för dem,” tillade han.

Speirs seglade för Storbritannien ombord på en CV30 som låg sexa och hade nått Indiska Oceanen.

Resten av besättningen tros vara säkra och är påväg till Fremantle i Australien. Clipper säger att en utredning ska göras.

Simon Speirs är det tredje dödsfallet i tävlingens 21 år långa historia. Det första kom 2015 då Andrew Ashman, 49, dog efter en allvarlig nackskada. Det andra kom förra året då Sarah Young, 40, sveptes överbord.

Top