Se America's Cup-seglingarna i Göteborg live på TV12 och TV4Play

Världens mest prestigefyllda och anrika seglingstävling gästar Sverige och Göteborg till helgen. Då seglas Louis Vuitton America´s Cup World Series och TV12 samt TV4Plaly sänder direkt både lördag och söndag från evenemanget med svensk studio och svenska kommentatorer på plats.

Båtarna som används i America´s Cup World Series är AC 45:an, katamaraner som "flyger" på bärplan. Med en toppfart på över 40 knop kan det bli en tittarupplevelse utöver det vanliga. Tävlingen kommenteras av Kristian Sundborn och vid sin sida som expert har han seglingsprofilen Magnus ”Mango” Augustson. ”Mango” var själv med i svenska Artemis Racing när America´s Cup avgjordes i San Francisco 2013 och har tidigare varit besättningsman på båda svenska Victory Challenge och italienska Prada. På plats i studion finns TV4-profilen Johan Anderberg och ett gäng intressanta gäster.

Har man inte möjlighet att se tävlingarna på plats i Göteborg går det alltså att följa dem live på TV12 och i TV4Play. Länken till TV4play-sändningen hittar du här.

Sändningstider TV12 och TV4 Play:

Lördag 29 augusti 12.30-14.30

Söndag 30 augusti 13.00-15.00

Lagen som tävlar i Göteborg: 

Artemis Racing, Sverige

Oracle Team, USA

Emirates Team New Zeeland

Land Rover BAR, England,

SoftBank Team Japan, Japan

Groupama Team France, Frankrike

Top