Scenframträdande och dokumentärpremiär för Sven idag

Idag är en speciell dag för Sven Yrvind som dels föreläser på Allt för sjöns Marina Scen, dels gör dokumentärpremiär med filmen Havsfilosofen.

Mer om Svens föreläsning längre ner. Vad gäller Havsfilosofen fick vi äran att vara med på den interna specialvisningen som gick av stapeln på Bio Indio Hornstull för en dryg vecka sedan. Inramningen hade inte kunnat vara mer passande och Sven var såklart på plats, i samma gamla byxor som han bar i mötet med Kungen för ett antal år sedan.

Vad får man då ta del av? För det första - ett mycket välgjort och vackert stycke film i form av foto, musik och komposition. Gänget från The Motor har följt Sven på nära håll under 5 år och tagit del av hur han bygger sin båt och förbereder strapatsen att ensam på havet låta vindarna ta honom mellan Irland och Nya Zeeland. Personligen har jag sporadiskt följt Svens resa de senaste 20 åren. Dokumentären tar sats från Svens barndom, vilket får ytterligare några pusselbitar att falla på plats. Drivkraften bakom projekten är tydlig, det glimtas också på dörren till Svens filosofiska tankar om mänsklig lycka och konsumtion. Mina varma rekommendationer.

Sven och övrig produktion fick varma applåder efter visningen. Foto: Linus Enlund

Havsfilosofen är regisserad av Andreas Eidhagen. Producent är Annika Gritti. Exekutiv producent på Viaplay Group är Magnus Coinberg.

Viaplay-dokumentären Havsfilosofen är producerad i långfilmsformat på cirka 80 minuter och har premiär idag Viaplay.

Text: Anna-Lena Elled

Tidigare notiser om Havsfilosofen; Trailer: Havsfilosofen och Havsfilosofen – följ med på Sven Yrvinds inre resa över världshaven.

Sven Yrvind gästar Allt för sjön klockan 15:30-17:00 på Marina Scenen (A06:30)

Så här skriver Allt för sjön om Svens framträdande: En av de populäraste deltagarna i Allt för sjöns scenprogram genom åren är Sven Yrvind. Just nu bygger Sven på sin nya båt, lite över sex meter lång och knappt en och en halv meter bred, i Västervik. Med den ska han segla från Irlands sydspets och tillbaka med ett stopp, på Nya Zeeland.

Yrvind har i snart 60 år varit en profil i båtvärlden. Många är hans seglingar som det berättats om på Båtmässans scen. Denna gång kommer Sven dela med sig av seglingskunnande, problemlösande och annat stort och smått. Under de tidigare gånger Sven gästat Allt för sjön har de flesta, om inte alla, åhörare gått från föredraget med ett leende på läpparna. Något som kan räknas med även år 2023!

Top