Santiago Lange - Seglaren som vann över Cancer 8 månader innan han tog OS Guld

Santiago Lange är en legend. Han har under hela sitt liv kämpat sig fram i OS klasserna och ute på haven som många andra för att ta OS guld. 54 år gammal och OS drömmen var fortfarande där och 2016 skulle bli hans år. 

Santiago hade lagt sin egen seglingen på paus och börjat coacha sina söner som seglar 49er för att stanna i cirkusen. Han klarade däremot inte av det. Känslan han fick i ribben var fruktansvärd och han längtade till seglingen. Cece kom till honom för att få råd till sin egen segling då Santiago plötsligt frågar om inte de ska segla tillsammans. 

Sagt och gjort de börjar segla Nacra 17 tillsammans och målet är OS i Rio. 8 månader innan OS blev Santiago sjuk och han besökte flera olika doktorer för att ta reda på svaret när en tillslut säger "Du har lungcancer och vi måste operera bort en bit av din lunga". Santiagos enda krav var att efter operationen skulle han kunna träna och segla igen. 

Han lyckades, och scenen när han är på invigningen på OS med sina söner ger oss alla lite tårar i ögonen. Se hela filmen här, Against all odds, Santiago Lange. 



Klippet går tyvärr bara att se på youtube. Klicka på youtube loggan nere i högra hörnet så blir du vidareskickad. Undertext går att få om du klickar på knappen till vänster av de fyra som är nere i högra hörnet. Lycka till! 

Top