Sanningen om Bavaria Yachts

Det har florerat mycket rykten inom båtvärlden att Bavaria Yachts har ansökt om konkurs. Vi ringde upp Bavarias återförsäljare i Sverige, Bernt Lindquist, för att se hur det egentligen ligger till. Det visade sig att bolaget har ansökt om självadministration under juridisk kontroll och att man nu letar efter nya ägare.


"Bavaria Yachts ansökte om självadministration under juridisk kontroll och fick den godkänd i måndags. Ägarna ville inte stoppa in mer pengar och en rekonstruktion skall göras. Nu har de tre månader på sig att hitta nya ägare," säger Bernt Lindquist.

"Vi fortsätter dock att producera båtar och orderstocken är större än på länge så att jag är inte orolig för att de inte hittar nya ägare. Detta har inte med produktionen att göra utan det har och göra med ett varv de köpte för 15 år sedan som kostade otroligt mycket pengar. De byggde upp mycket skulder på det."

"VDn har slutat men resten av ledningen sitter kvar och leveranser sker fortfarande. Vi håller just nu på att leverera fem båtar och ytterligare två båtar ska levereras. Det är osannolikt att de inte hittar nya ägare."

För fler detaljer, gå in på bavariayachts.com.

Top