Sam Davies avbryter Vendée Globe

Igår kom den tråkiga nyheten att även Sam Davies måste avbryta Vendée Globe och har nu anlänt till Kapstaden.  

Sam Davies ansluter sig nu till gänget i Kapstaden där både Alex Thomson och Sébastien Simon befinner sig. Det är nu fem skeppare som tyvärr har behövt avbryta tävlingen medan resten av gänget letar sig vidare runt jorden.

Det var i onsdags som hon seglade i 20 knop tills de att hon seglade in i nånting och det tog stopp. Både skrovet vid kölet och hon själv fick skador och ganska omgående började hon segla mot Kapstaden för mindre vind så hon kunde se över skadorna i lugn och ro.

Sam Davies säger däremot att hennes resa runt jorden inte är slut. Hon berättar i ett pressmeddelande att racet för hennes del är över men att hon fortfarande har alla delar till båten kvar.

Om och när båten är klar är hon fast besluten att segla vidare precis som Isabelle Autissier 1992. Hon bröt masten i BOC Challenge för att sen laga den och segla vidare runt jorden och bli den första kvinnan att segla ensam runt jorden. Nu håller Davies tummarna att båten går att laga ordentligt så hon kan fortsätta segla runt jorden i hennes Initiatives-Cœur som hon så länge drömt om.

Förutom att segla vidare när båten är hel igen ska Davies först ta en öl med resten av skepparna i Kapstaden och kanske fälla en tår tillsammans att racet för deras del är över, säger hon i pressmeddelande.

Top