Salminen på pallplats i EM!

Max Salminen fortsätter sin klättring i resultatlistan på EM i Finnjolle. Han var 31:a efter första dagen och åtta efter andra. Men efter en stark onsdag, där han var bäst av alla med serien 5-11-2, är han nu uppe på tredje plats. Läs detta pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet / Mats Olsson.

Det var ännu en grå regntung dag i spanska Cadiz med grov sjö och framför allt mycket vind – runt 8–11 m/s under hela dagen. Och med tre race på dryga timmen vardera blev det ett tufft jobb för de 91 seglarna.

- Men det gick riktigt bra. Jag fick till en stabil serie. Jag är speciellt nöjd med min fart på längden i de här stora vågorna som jag dessutom tycker liknar vågorna i Tokyo väldigt mycket, säger Max och fortsätter:

- Nu har jag reparerat en del för de två första racen då jag var 31:a och på 18:e plats. Efter idag är poängen väldigt mycket tightare. Jag skulle kunna vinna EM om jag bara håller hårt i den här formen.

Totalt är fyra svenskar på plats på EM. Efter sex race är Johannes Pettersson på 35:e plats, Fredrik Tegnhed ligger 63:a och Mikael Nilsson är på 87:e plats.

Prognosen för torsdagen är växlande vindar och nu återstår totalt fyra race innan det är dags för finalracet på lördag

Läs också:

Intervju med Johannes Pettersson inför EM

- En lång intervju med Max Salminen i senaste numret av Search Magazine. Prenumererar gör du här.Top