Sailing Podcast: Giles Scott - taktiker på INEOS

I denna månads avsnitt av Shirley Robertson's Sailing Podcast träffar den dubbla olympiska guldmedlajören en av denna America's Cups starkast lysande stjärnor: Giles Scott taktiker i INEOS TEAM UK och en av sir Ben Ainslies närmaste bundsförvanter ombord på "Rita". 

Trots att han bara är 34 år seglar Giles sin tredje utmanarkampanj för America's Cup och är en av nyckelspelarna i det brittiska laget. Han har sedan tidigare flera VM-titlar i Finnjolle och tog hem OS-guldet i klassen i Rio 2016, och liksom sir Ben är han också adlad: hans fullständiga titel är Giles Scott MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire)  

Intervjun med Scott har delats upp i två delar, där den första fokuserar på hur hans seglingskarriär började och hur det var att byta till Finnjolle och kampanja mot OS i Peking samtidigt som Ben Ainslie, och se den senare få chansen även i London 2012. Det kulminerar givetvis i sagan om OS i Rio där Scott var totalt överlägsen och säkrade guldet redan näst sista tävlingsdagen. 

Del två fokuserar på Scotts kärriär i America's Cup, och handlar mer om nutiden. 

DEL 1 

DEL 2 

Top