SailGP lovade inte för mycket inför dag 1

Vilken start av SailGP säsong två! Innan starten igår hade i alla fall vi på redaktionen höga förväntningar och lovade mycket action som vi sen var rädda att behöva ta tillbaka, men icke. 

Det syntes att de mer erfarna teamen i SailGP serien hade det lättare runt den svåra banan i Bermuda medan nykomlingarna kämpade. Men vilka spännande race att se åtta stycken F50 segla runt på samma bana, det var nog precis så här Russel Coutts föreställde sig SailGP när det drog igång. 

Nu ska vi inte avslöja för mycket utan här är en snabbrepris från gårdagen. 

Efter racingen sa Tom Slingsby så här i ett pressmeddelande fritt översatt: 

”Jag skulle säga att starterna var vinnande idag. De senaste 14 månaderna har jag tänkt och analyserat mina dåliga starter i Sydney och tittat på varje video för att utvärdera. Man måste verkligen lita på sig själv sista 10 sekunderna och det gjorde vi bra idag.” 

Det här inlägget publicerades i samarbete med Pelle P, stolt sponsor av Team Spain. 

Pelle Ps klädkollektioner består av funktionskläder designade för att klara tuffa utmaningar inom hav, berg och stad. Inspiration och yrkeskunnande kommer från "True Experience". Det handlar om erfarenhet, hängiven livsstil och framåtanda. Att leva för stora upplevelser och känna sin hemmaplan. Ingen personifierar det bättre än Pelle Petterson. Pelle P har återförsäljare i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland samt egna åretrunt- och sommarbutiker. Senaste kollektionen hittar du på www.pellepetterson.com.

Top