SailGP får sin första kvinnliga besättningsmedlem!

Idag blev det klart att det blir den fyrfaldige världsmästaren och olympiern Billy Besson som kommer att skeppa den franska SailGP-båten. Teamet avslöjades igår Marseilles hamn. Marseille kommer också stå som värd för det avslutande eventet på SailGP touren 20-22 september 2019, tillika mästerskapet där två lag kommer fightas i ett ”Winner takes all” matchrace om en miljon USD,

Med sig ombord har han också sin Nacra 17-gast Marie Riou som Flight Controller, och tre America’s Cupveteraner: Matthieu Vandame, Wing Trimmer, Devan Le Bihan, Grinder och Olivier Herledant Grinder.

”Det franska laget är en stark utmanare på touren” säger Russell Coutts. ”Billy och Marie har redan varit extremt framgångsrika tillsammans och backas nu upp av tre väldigt talangfulla seglare som har erfarenhet från AC50:orna. Det kommer bli en fantastisk tour som kommer dra till sin spets i Marseille där Mistralvinden kommer utmana världens bästa seglare när de kämpar om äran om prispotten”

“Det är en spännande möjlighet för oss alla, och jag är otroligt stolt att få vara del av både det franska teamet och hela touren” sa Besson. “Även om jag aldrig seglat den här typen av båt och vet att det kommer vara tuff utvecklingskurva för mig, så litar jag på mitt lag och den erfarenhet de har i de här båtarna”

Marie Riou blir den första kvinnliga besättningsmedlemmen att delta i SailGP och säger själv så här ”Jag är extremt stolt att få vara del av det franska laget, speciellt med Billy som skeppare – han är otroligt talangfull och jag litar på honom till 100%. Jag är också stolt att få vara den första kvinnan ombord på F50:orna, och jag hoppas att fler kommer få chansen när den här touren utvecklas. Först och främst är jag en seglare, och jag ser väldigt mycket fram emot att göra mitt bästa och leverera för detta team och för Frankrike”

Search Magazine har tidigare skrivit om hur fler och fler lag väljer att köra med mixad besättning och hoppas att det är en trend som håller i sig!

Top