Sail GP: 3 vinster till Nathan Outteridge och Team Japan

Då var Sail GP rond två igång! Det blev minst sagt mer action under gårdagens tre race än sammanlagt i Sydney, äntligen.

Vindarna var starka och besättningarna kände sig mer bekväma i båtarna vilket gjorde att de kunde pusha mer. Dylan Fletcher rorsman från den brittiska båten säger till Search  ”Det har varit enklare att träna här i San Fransisco. Vi har haft mycket mer yta att segla på vilket har gjort det möjligt att träna ordentligt utan att tänka allt för mycket på andra båtar och inte krocka.”

Team GBR steppade upp ordentligt under gårdagen jämfört med tidigare event. Starterna och första halvinden och länsen var de topp två varje race och ledde många gånger under större delen av racet. Det syns däremot efter nått varv att Nathan Outteridge rorsman i det japanska laget har mer erfarenhet och timmar i båten. Allting flyter på lite mer och båten flyger i princip hela racet med den högsta länsfarten av alla.

Vi chockerades lite av det australiensiska teamet som inte riktigt var med och pushade i toppen som senast i Sydney, då i lättare vindar. De var lite längre ner i fleetet hela tiden och bara precis på slutet kom med upp och spelade på de andras misstag. Självklart är det också en taktik men vi hade nog ändå lite större förväntningar på dem.

Missade du seglingarna igår gör det ingenting det går att se igen. 

Ikväll är det dags igen, samma tid och samma kanal, 21.35 och live på Facebook.

Top