Sök till Seglargymnasiet

Många av våra mest framgångsrika seglare har gått på Riksidrottsgymnasiet i segling. Vill du som är född 2004 kombinera elitsegling med gymnasiestudier nästa höst är det dags att söka nu.

Våra två Riksidrottsgymnasier i Lerum och Motala rekryterar elever från hela landet och målet är att eleverna ska få en förberedelse i hur det är att segla på elitnivå. På seglargymnasiet får du möjlighet att satsa på segling utan att kompromissa bort dina gymnasiestudier. Samtidigt som du studerar på en vanlig gymnasielinje med din skolklass har du möjlighet att träna med tjejer och killar från hela landet som också vill utvecklas till elitseglare och älskar segling lika mycket som du.

Träningen leds av professionella tränare. Du får de bästa förutsättningarna för att nå fina resultat, både inom segling och i dina gymnasieämnen. Av våra åtta seglare som var med på OS och Paralympics i Rio 2016 har sju gått eller går på riksidrottsgymnasium: Josefin Olsson Laser Radial och Hanna Klinga 49er FX i Motala, Lisa Ericsson 49er FX, Anton Dahlberg 470, Fredrik Bergström 470 gick i Lerum och Fia Fjelddahl, Parasegling 2,4mR är elev i Lerum samt Jesper Ståhlheim Laser gick i Ängelholm (finns inte kvar).

Nu är ansökan öppen och sista ansökningsdag är 1 december.
Läs mer på vår webb under juniorsegling och i informationen om hur du ansöker
Läs mer i RIG-foldern.  

Ta chansen du med! 

Top