Säsongspremiär för e-segling 2021

Tisdagen den 26 januari kl. 20.00 drar 2021 års säsong av Svenskt e-mästerskap i segling igång! Det är gratis att delta och alla som vill kan vara med!

Följande är ett pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet

Sommaren 2020 arrangerades det första svenska mästerskapet i e-segling och nu är det dags igen: Denna gång passar vi på medan det är kallt och mörkt, det blir en perfekt uppladdning inför kappseglingssäsongen på vattnet.

Mästerskapet består av sex delseglingar i en grundomgång och avslutas därefter med en final där de som placerat sig topp 10 i det sammanräknade resultatet från grundomgången möter de tio främsta svenska seglarna på världsrankingen. 

Datumen för de olika deltävlingarna är:

  • 26 januari
  • 9 och 23 februari
  • 9 och 23 mars
  • 6 april

Och den stora finalen seglas lördagen den 24 april. 

Det är enkelt att delta genom att skapa ett konto på plattformen Virtual Regatta Inshore, världens främsta e-seglingsplattform. Är du ny inom e-segling eller segling överhuvudtaget erbjuder spelet en seglarskola. Detta gör att vem som helst kan vara med, oavsett kunskaps- och erfarenhetsnivå. För de redan etablerade seglarna erbjuder spelet en rejäl utmaning i form av taktik och strategi. 

Anmälan till Svenskt e-mästerskap i segling sker via Sailarena. Anmälningsfönstret inför varje deltävling öppnar på måndagen innan deltävlingen till 6 timmar innan första start.

Inbjudan och mer information finns på e-seglingens hemsida, här. 
Följ e-seglingen och andra nyheter från Svenska Seglarförbundet via Facebook här.

Top