Rykte: AC50 båtarna gör comeback på Bermuda

Samtidigt som Team New Zealand planerar att ta tillbaka enskrov i America’s Cup spekuleras det kring om de foilande AC50 båtarna som användes på Bermuda kan göra comeback på Great Sound.


Bermudas tidning Royal Gazette skriver att det arbetas på en ny regatta med de spektakulära 50-fotarna. I en väldigt spekulativ artikel intervjuas Alejandro Maton som är Russel Coutts personliga assistent.

”I detta skede är det inga klara på planer på någonting,” sa Mato till Royal Gazette.

Med tanke på hur många personer som krävs för att underhålla en AC50 känns det långt borta, men får man in pengar så är det klart möjligt. Kanske kommer Larry Ellison starta en serie med AC50 båtarna?

Ett annat frågetecken är vilka som skulle vara intresserade av att segla regattan. Dessa båtar är extremt svårseglade och kräver de absolut bästa seglarna i världen. När America’s Cup har bytt till enskrov lär de vara mer intresserade av att segla liknande båtar.

En sådan regatta kommer förmodligen seglas utan Team New Zealands båt ”Aotearoa” eftersom den är påväg till Auckland och förväntas anlända nästa vecka.

Vad som händer med Aotearoa är fortfarande oklart. Grant Dalton har föreslagit att man ska ställa upp den på det maritima muséet i Auckland bredvid America’s Cup vinnaren från 1995.

Top