Row for the Ocean - Snabbaste kvinnliga besättningen att ro över Atlanten 2018

Vi får höra berättelsen om det snabbaste kvinnliga teamet över Atlanten i en roddbåt deltagande i världens tuffaste roddtävling.

Vi har tidigare skrivit om tre kvinnor som rodde över Atlanten för plastnedskräpning. De samlade in och bidrog med pengar till MCS som driver ett Clean Seas program och jobbar mot att minska plastnedskräpningen i UK.

Programmet jobbar hårt för att identifiera skadligt innehåll för havet i olika produkter och sen såklart försöka få bort dem från marknaden eller få företag att ersätta innehållet till något mer hållbart. Ett lyckat projekt de har arbetat med är höjda priser på plastpåsar runt om i UK.

Det finns ytterligare ett starkt kvinnligt team som till och med blev det snabbaste kvinnliga teamet över Atlanten 2018. Där ser vi Kate, Ross, Kirsty och Laura, alla med olika kvalitéer inom kroppen, miljö, mat och det som behövs för att klara en sån här utmaning.

Efter två år av träning och skapande av Row for the Ocean deltog dem i den tuffaste roddtävlingen genom tiderna, Talisker Whiskey Atlantic Challenge. Racet är på 3 193 engelska mil från La Gomera till Antigua.

Vi får höra hela berättelsen från början till slut av Kate Salmon själv, hur rodden gick, var krampade det mest i kroppen och framförallt det viktigaste vad fick de se som kom som en chock och hur har det ändrat dem till idag. 

Top