Rolex Middle Sea Race: Ett utmanande äventyr!

Tävlingen som anordnas av Royal Malta Yacht Club seglades för första gången 1968. Den 40e upplagan av Rolex Middle Sea race startar på lördag den 19e oktober och Search kommer att vara på plats för att bevittna det live. 

Den 606 sjömil långa tävlingen som startar i stora hamnen i Valetta är en otroligt populär regatta som lockar många duktiga seglare: förra året, som markerade 50 år sedan tävlingen seglades för första gången, kom rekordmånga 130 båtar till start, och i år kommer antalet överstiga 100 internationella besättningar.

Bland dem som kämpar om  totalsegern hittar vi vinnarna av årets Rolex Fastnet Race, David och Peter Askew ombord på Wizard och titelförsvarande Géry Trentesaux på Courrier Recommandé. 

Tävlingen startar som sagt i Malta innan båtarna ger sig av norrut där de ska passera genom Messinasundet mellan Sicilien och Italienska fastlandet för att runda Stromboli innan de vänder väster. Efter att ha rundat Siciliens västra spets seglar man sedan söderut för att runda Pantelleria och Lampedusa innan man till slut vänder tillbaka österut mot Malta och målgång. 

Top