RIG ansökan är öppen - ta chansen

Ansökan till Sveriges numera tre seglingsgymnasier har öppnat och är för dig som älskar segling och vill fortsätta utvecklas utan att kompromissa bort studierna. 

En vanlig dag på RIG segling börjar med fysträning på gymmet tillsammans med de andra seglarna, följt av lektioner och avslutningsvis seglingsträning på eftermiddagen. Nu finns chansen för dig som ska börja gymnasiet nästa höst att söka till Sveriges RIG-verksamheter i Motala, Lerum och Vellinge (foiling). 

Skolundervisningen sker i Lerum på Lerums Gymnasium utanför Göteborg och seglingen bedrivs på den intilliggande sjön Aspen. I Motala studerar eleverna på Platengymnasiet och seglingsundervisningen sker på Vättern. I Vellinge sker skolundervisningen på Sundsgymnasiet och seglingen sker i Höllviken. Ett RIG rekryterar elever från hela landet och du bor på RIG orten. 

Läs mer om ansökan på www.svensksegling.se.

Rebecca Netzler gick på RIG gymnasiet i Motala i fyra år. 

- Det var ingen självklarhet för mig att flytta till Motala och börja på RIG. Jag är oerhört tacksam att min familj och mina vänner pushade mig till att testa och vi bestämde att det var bättre att försöka och sen flytta hem, än att ångra sig om jag tackade nej. 

- Mitt absolut bästa tips till RIG-sökare är att åka till gymnasiet och vara med en vecka. Det fick mig att vilja bli en del av RIG-gänget och utveckla min segling. Jag tycker också att det är viktigt att nämna att man inte måste känna från första stund att man vill bli en elitseglare. Det är någonting som växer fram och kommer med tiden. 

Vill du läsa hela Rebeccas historia från Östersund till RIG Motala examen surfa vidare till "Sök till seglargymnasium - min historia".

Top