Richard Göransson och INGA FROM SWEDEN vann Sail Racing PalmaVela

Efter fyra dagar och nio race vann Richard Göranssons INGA FROM SWEDEN årets första deltävling av Melges 40 Grand Prix. Tävlingen hölls i samband med Sail Racing PalmaVela som arrangeras av Real Club Nautico de Palma. Göransson höll i roderkulten, Cameron Appleton körde taktik och Harry Melges, Federico Michetti, Oliver Tizzard, Ian Baker, Marco Carpinello, Christian Kamp och Alex Sinclair gastade.


Efter att ha spikat sista kom Monacos Valentin Zavadnikov och DYNAMIQ SYNERGY med Michele Ivaldi som taktiker tvåa totalt. Japans Yukihoro Ishida på SIKON med taktiker Manu Weiller kom trea.

Inför det nionde och sista racet hade Göransson pressen på sig att prestera då han ledde regattan i tre dagar i rad. Appleton tog stora risker på sista länsen när han splittade från fältet för att behålla INGA i ledning. En tredjeplats var tillräckligt bra för att ta hem totalen.

”Det var väldigt tufft, och Michele (Ivaldi) gjorde sitt bästa för att ta ifrån oss segern, men vi trodde på det till slut,” sade Appleton. ”Richard och laget ville vinna här och det låg rätt i tiden. Han och laget kan äntligen känna på segerns sötma i Melges 40 klassen. Det är en välförtjänt resultat som kommer från vår hårda träning i vinter.”

”Denna båt har fortfarande många hemligheter, både för oss och för alla lag som är med på Melges 40 Grand Prix serien. Utvecklingskurvan pekar fortfarande uppåt. Förutom vår prestation blir jag mer och mer entusiastisk över Melges 40 klassen som erbjuder en grym upplevelse i alla vindförhållanden.”

Melges 40 Grand Prix tar sig nu till Porto Cervo, Italien 5-8 juli för att segla utanför Yacht Club Costa Smeralda.

SLUTGILTIGA RESULTAT (NIO RACE, ETT BORTRÄKNAT)

1.) SWE 42 - INGA FROM SWEDEN, Richard Goransson/Cameron Appleton: 1-2-4-(5)-2-1-4-1-3 = 18

2.) MON 3 - DYNAMIQ SYNERGY, Valentin Zavadnikov/Michele Ivaldi: 4-1-(5)-4-1-3-1-5-1 = 20

3.) JPN 40 - SIKON, Yukihiro Ishida/Manuel Weiller; 3-3-3-1-3-2-(5)-2-5 = 22

4.) ITA 4 - STIG, Alessandro Rombelli/Francesco Bruni: 2-(5)-1-3-4-4-3-4-2 = 23

5.) ITA 63 - VITAMINA CELADRIN, Andrea Lacorte/Branko Brcin; (5)-4-2-2-5-5-2-3-4 = 27

Top