Rekord förväntas i Melges-klassen i helgen

Förra året var första gången som Melges-klassen arrangerade SM och NoM tillsammans, den gången på Marstrand. Det blev succé med över 30 båtar på startlinjen.

I helgen är det dags samma koncept, kombinerat NM och NoM, denna gång i Kristiansand, Norge. Det kommer att bli rekord med över 40 båtar från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. 

Vi har pratat med Thomas Skålen som är skeppare på en av sex svenska båtar (SWE 666 Miss Devil).

Vad har ni för mål med regattan?

- Vi har målsättningen att vara med i toppen i alla fall. Vi vet att framförallt att några av de norska besättningarna är riktigt vassa, som är före detta OS-seglare bland annat. Att komma riktigt, ända upp i topp kanske inte är realistiskt att tro, men vi ska försöka vara med och slåss i alla fall.

Är det första tävlingen för säsongen?

- Nej, vi var i Danmark för tre veckor sedan och seglade en regatta. Den gick riktigt bra, vi vann faktiskt så att vi har bra självförtroende just nu. 

Vad är det som lockar med Melges 24-klassen?

- Ja... Dels är det ju båten givetvis. Det är en fantastiskt rolig båt att segla och den är ju riktigt krävande och tuff. Det är mycket segel. Sedan är det ju en stor internationell klass. Senare i år kommer vi åka ner till Gardasjön och segla ett europamästerskap med omkring 70-80 båtar. Då är det många av de bästa som är med, så det är kul att få mäta sig mot dom i alla fall, även om man kanske inte kan slå dom.

Mer info om tävlingen hittar du här.

Top