Redbull Youth America´s Cup

Just nu pågår uttagningar för Youth America´s Cup ute på Hönö. Fredrik Lööf är på plats för att inspirera ungdomarna och puscha dom att göra sitt bästa.

Julius Hallström är en av deltagarna som kämpar för att få sig en plats i det nya teamet och han berättar att det är tufft. 

"Det har varit mycket segling än så länge och det är riktigt roligt, jag är van vid M32 seglingen sen innan då jag har varit en del av Wallén Racing i World Match Racing Touren. Jag tycker ändå det är fantastiskt roligt." 

Det är minst en person i varje team än så länge som kan segla M32 sen tidigare och resten är nybörjare på just den här båttypen. Än så länge har de utsatts för beeptest, roddtest och snart väntar även styrketester. 

Ungdomarna har det inte lätt och det är lite av charmen. Det ska vara tuffa tag och kännas som på riktigt. Under dagen idag ska besättningarna sättas ihop på nytt och formtoppas för att se hur det kan möta sig mot varandra. 

Av det 25 ungdomarna i åldrarna 19-24 år är det 8 stycken som ska representera Sverige. När väl ett team är satt kommer de bli en del av GC32 Teamet Gunvor och även delta i M32 Scandinavian Series. 

Senare under året kommer även träning ske i Bermuda i Flying Phantom och förbereda teamet så gott det går inför starten vid  midsommar 2017. 

Top