Rapport #8 - Mikael Ryking

Det rullar på för Mikael Ryking i Route du Rhum och vi har fått ännu en rapport från Talanta. 

Rapport 8 från Mikael Ryking: ”Övning ger färdighet… Jag har glömt hur många fronter det har passerat än så länge under Route du Rhum men jag har kämpat mig igenom dom. Efter den senaste rapporten kom ett högtryck vilket är lika frustrerande varje gång. Nu för inte så länge sen kom ett lågtryck in och det är full fart igen. 

Det senaste lågtrycket har mer vind än tidigare och jag har mätt upp till 44 knop. Ännu en gång saknar jag min stormfock och istället använder jag mig av Ave Maria vilket är en stormfock för italienarna. Jag beslutade mig även för att gå ner med två rev för att ta det säkra före det osäkra och har hittat en skön vinkel mot vågorna som gör att det inte blir lika hoppigt. Jag har till och med fått sova lite även fast jag blev tvungen att hålla i mig lite extra ibland. 

Generellt har jag blivit tvungen att pressa båten mer än tidigare men har fortfarande försökt hålla tillbaka så gott det går. Jag vill hålla mig problemfri och jag har ännu en historia att berätta men det får bli i nästa rapport när det inte är så mycket action. 

Förhoppningsvis stämmer vindprognosen och det här blir sista fronten som passerar för att sen njuta av en lång och härlig läns. 

Ta hand om varandra så hörs vi snart igen” 

Fritt översatt av Search Magazine 

Top