Rallyt mot Karibien går mot andra natten

Igår eftermiddag gick startskottet för årets upplaga, den 36:e, av Atlantic Rally for Cruisers (ARC) utanför Las Palmas på Gran Canaria. Så många som 141 båtar (15 svenska) och närmare 900 personer (149 svenskar) är nu på väg mot Karibien.

Mer om de svenska deltagarna hittar du på "Idag startar ARC:en".

Starten gick i fantastiska förhållanden med 12-15 knop sydvästlig bris. Första mötet med Atlanten blev lungt och städat och kommer sannolikt så förbil de närmaste dagarna då prognosen visar svag vind ända fram till passadvindarna tar vid i söder. Meteorologen Chris Tibbs menar att den sydliga rutten, längs med Afrikas kust fram till Kap Verde för att där någonstans svänga höger mot Saint Lucia är den mest fördelaktiga.

Deltagarna i ARC:en på väg. Tracker: www.worldcruising.com

Trackern hittar du på hemsidan www.worldcruising.com.

Foto: www.worldcruising.com

En av svenskarna på väg över är Christian Harding. Han seglar på Cookson 50:an Furiosa. Hans rapport efter första natten vittnar om det förutspådda lättvindsläget.

"Det har varit en lång och spännande natt med många segelbyten. Vid midnatt ledde vi fortfarande men just nu driver vi mest runt. Vårt favoritsegel är vår windseeker. Vi har bra koll på vår närmaste konkurrent JP54:an. Resten av fältet ser vi inte längre."

Foto: Christian Harding på Cookson 50:an Furiosa

Mer information och kontinuerliga uppdateringar hittar du på www.worldcruising.com.

Foto: www.worldcruising.com

Top