Räkna med ORACLE!

Med drygt fem månader kvar till starten av 34:e Americas Cup är det fortfarande relativt ovisst om hur det skall gå för de olika teamen. Team New Zeeland är i alla fall det team som hitinttills imponerat mest och tycks klara av de flesta förhållanden. Samarbetet med Luna Rossa kan bli nyckeln till segern och man seglade så sent som för två veckor sedan ett riktigt träningsrace, något som varken Oracle eller Artemis har gjort.

Den 17:e Oktober i fjol hände det som inte bara fick hända när Oracle välte och crashade sin AC72:a i San Francisco. Många trodde att det nu var kört och frågade sig om de någonsin kommer komma tilbaka från crashen? Oracle själva var oerhört tydliga med att de minsann skulle komma ur krisen starkare än de var innan. Idag har vi nog svaret, Oracle ser starkare ut än någonsin och har verkligen lyckats lappa ihop sin första AC72:a.   

Arbetet med båt nr:2 är i full gång och det blir mycket spännande att se hur stora förändringar som gjorts. En av de största anledningarna till crashen senast var förmodligen rörelser i konstruktionen. Rörelse mellan skroven i en katamaran vill man helst undvika och förhoppningsvis har man lyckats styva upp konstruktionen till båt nr:2.

Team New Zeeland ihop med Luna Rossa ser ut att ha kommit längst i arbetet mot att ta hem bucklan i sommar. Artemis har ännu inte lyckats foila och som svensk hoppas vi alla att båt nr:2 blir genombrottet för Artemis. I videon nedan visar Oracle hur man seglar en AC72:a och bevisar för de som tvivlat att de i allra högsta grad blir att räkna med i sommar!

Top