PRYLNÖRD?

Här tar vi en titt på satellitutrustningen Iridium LT-3100, Aquaglide multisport 270 och Easkey från Dubarry, en seglarskor för tjejer.


Ring via din Smartphone med hjälp av nya satellitutrustning Iridium LT-3100

Lars Thrane A/S har tidigare lanserat elektroniska kompasser men kommer nu med sin första utrustning för satellitkommunikation i Iridiums satellitsystem med 100% (enligt tillverkaren, vi har inte testat) täckning jorden runt. Utrusningen utmärker sig genom att man kan ansluta antennen med en vanlig, upp till 500 meter lång, nätverkskabel till inomhusenheten vilket ger helt andra möjligheter till att montera antennen på bästa möjliga plats med fri sikt till satelliterna oavsett storlek på båt. Man kan ringa med sin smartphone via blåtand och utrustningen har inbyggd GNSS/GPS-mottagare som ger en mycket noggrann positionsangivelse för exempelvis trackingfunktion. Ger tal och datamöjligheter. Utrustningen är främst framtagen för handelssjöfart, fiske och arbetsbåtar men kan också såklart användas av fritidsbåtar. Priset ligger på cirka 3100 €.

Aquaglide multisport 270

Aquaglide multisport 270

Det här lilla uppblåsbara flytetyget är den perfekta leksaken för lata sommardagar på vattnet oavsett om du vill segla, vindsurfa eller paddla kajak. Priset ligger på cirka 850 £. Mer information hittar du på www.bhg-marine.co.uk.

EASKEY SEGLARSKO

Easkey från Dubarry är en seglarskor för tjejer med en ovandel i flera lager meshmaterial som torkar snabbt, uttagbar innersula samt snabbsnörning. Skon har få sömmar vilket gör den flexibel, följsam och lätt samtidigt som den erbjuder extra stöd och skydd för hälen. Dubarry är kända för att leverera sulor med fantastiskt grepp och som inte lämnar några märken efter sig. Det finns ingen anledning att tro att det skulle vara annorlunda den här gången. Easkey finns i storlekarna 36-41 (större storlekar på beställning) och kostar cirka 1395:-

EASKEY SEGLARSKO

Top