PRYLNÖRD?

Gillar du också prylar? Här tar vi en titt på nya spärrbock från Allen , Olas smarta ficklampa och ankarspel från Lewmar för båtar upp till 48 fot.


NYA SPÄRRBLOCK FRÅN ALLEN (bilden ovan)

I slutet av förra året lanserade Allen sina nya spärrblock A2345 (45 mm) och A2360 (60 mm). Blocken är utrustade med dubbla spärrhakar som delar på lasten vilket gör att de klarar högre arbetsbelastning jämfört med tidigare modeller. Med detta ökar också både pålitlighet och livslängd. Mer information om blocken hittar du på www.allenbrothers.co.uk.

OLAS SMARTA FICKLAMPA

OLAS Float-On från Exposure Lights är en flytande ficklampa (120 lumen) utrustad med MOB-strob samt, kopplad till OLAS app, MOB-alarm med positionsangivelse. Strob och alarm löser ut när ficklampan beffnner sig i vatten. När en person ramlat överbord med ficklampan i fickan, eller om någon i besättningen kastar den i vattnet, aktiveras stroben (blinkande ljus) samtidigt som OLAS app larmar och går från standardvyn navigationsdata till att visa positionen där incidenten skedde och riktning för att ta sig tillbaka dit. Grafiken är tydlig och siffrorna stora. Batteritiden i utlöst läge ligger på 20 timmar och ljuset skall synas på över tre sjömils avstånd. Observera att Float-On inte ersätter annan säkerhetsutrustning ombord utan skall ses som ett komplement. Den passar särskilt bra på båtar som endast är säkerhetsutrustade med flytvästar och kastlina. Ficklampan laddas via usb och kostar cirka 118€. Mer information hittar du på www.exposurelights.com.

OLAS SMARTA FICKLAMPA

ANKARSPEL FÖR BÅTAR UPP TILL 48 FOT

Genom att kombinera ny design med robusta och välutvecklade komponenter har Lewmar tagit fram sitt svar på nästa generation horisontella ankarspel för kätting och treslagen lina som har fått namnet HX1. De nya spelen är dubbelt så starka och tåliga jämfört med tidigare modeller. Prestandaökningen beror främst på nya material och ny design av växellåda och kättinghjul, som är tillverkat i komposit och nickelpläterad brons. Kompositdelen gör hjulet tystare och ger en stabil matning samtidigt som kärnan av nickelpläterad brons griper tag i linan och för den i önskad riktning. Stommen är tillverkad i anodiserat aluminium och kåporna i kompositplast. HX1 finns i versioner med eller utan frifall. Det finns möjlighet att uppgradera sitt spel till frifall i efterhand. Man kan välja två olika motoreffekter; 500W och 800W, för 12V som kan hantera 6, 7 eller 8 mm kätting samt treslagen lina i storlekarna 12, 14 och 16 mm. Rekommenderat pris börjar på 11100:-

ANKARSPEL FÖR BÅTAR UPP TILL 48 FOT

Top