PRYLNÖRD?

Gillar du också prylar? Här tar vi en titt på Garmins nya satellitkommunikationsenheter inReach SE+ och inReach Explorer+ (bilden ovan), routern Pepwave MAX BR1 och Klean Kanteens produkter.


UTFORSKA VAR SOM HELST. KOMMUNICERA ÖVERALLT.

Garmins nya satellitkommunikationsenheter inReach SE+ och inReach Explorer+ möjliggör kommunikation, platsdelning, navigering och viktiga SOS-funktioner från all typ av vildmark. Oavsett var du befinner dig kan du med hjälp av det globala Iridium-satellitnätverket utbyta sms med alla mobiltelefonnummer och e-postadresser medan du använder GPS-funktionen för att spåra och dela ditt äventyr. Du kan också uppdatera sociala medier och kommunicera med andra inReach-enheter ute på fältet. Om nöden kräver kan du också använda inReach till att skicka ett SOS-meddelande till övervakningscentret GEOS. Laddningsbart litiumbatteri medföljer som standard och laddar gör du via vanlig micro-usb-strömkabel eller valfri 12 V-laddare. Det som skiljer de båda enheterna åt är att Explorer+ har mer avancerade GPS-funktioner. Observera att du måste ha ett aktivt satellitabonnemang för att komma åt Iridium-nätverket. Beroende på användningsnivån kan du beställa ett årligt avtalspaket eller en flexibel månadsplan. Räkna med ett pris på dryga 4200:- för SE+ och 4700:- för Explorer+.

INTERNET OMBORD

Pepwave MAX BR1 är en marin cellulär router från Peplink designad för installation ombord på båtar och fartyg där man på ett snabbt och enkelt sätt vill få internet med den allra senaste 4G-tekniken (LTE-A). Routern ger trådlöst Wi-Fi ombord, antingen med det inbyggda modemet eller mot ett externt trådlöst nätverk, exempelvis i en marina. Anslutningen klarar upp till 300 Mbps. Pepwave MAX BR1 är certifierad för tuffa och krävande miljöer som den marina och riktar sig till dig som behöver ett så bra internet som möjligt med hänsyn till vad tekniken tillåter idag. Priset ligger kring 11 880:-

Pepwave MAX BR1

KLEAN KANTEEN

Klean Kanteen producerar termosar, vattenflaskor, glas och matlådor, tillverkade av rostfritt stål. Samtliga produkter är fria från BPA, ftalater och bly. Lock och korkar är tillverkade av rostfritt stål, bambu eller polypropenplast. Då man som seglare dricker en hel del vatten på flaska och kaffe i mugg kan det vara värt att investera i riktigt bra och hållbara alternativ till engångsförpackningar (det köps en miljon plastflaskor varje minut globalt och antalet beräknas öka med 20% till 2021). Priset för en flaska (0,8 liter) ligger kring 200:- Mer information hittar du påwww.kleankanteen.com.

Klean Kanteen

Top