PRYLNÖRD?

Gillar du också prylar? Här tar vi en titt på Fitkicks, Zhiks våtdräktsserie ”superwarm” och en väst från Gill.


LÄTT BARFOTASKO OCH AKTIV LIVSSTIL

Känns de igen? Inte så konstigt. Fitkicks (bilden ovan) brukar figurera i diverse seglingssammanhang och anledningen till det är sannolikt att familjen Östling (470 och matchracing) står bakom varumärket. Bortsett från Lysekils salta klippor förknippar vi skorna med glada färger och lite tokiga mönster. De har en flexibel passform, bra grepp i sulan och en mjuk fotbädd som gör dem bekväma och smidiga att använda, både på land och i vattnet. Fitkicks finns för hela familjen och priset för en fullvuxen ligger på 399:- Mer information hittar du på www.fitkicks.se.

SKIFF, TOP OCH STEAMER

Zhik uppdaterar sin våtdräktsserie ”superwarm” med två nya varianter som de kallar ”X” och ”V”. Den mer exklusiva X är helt och hållet tillverkad i tre mm super-stretch-neoprene. V är en något bantad version för dig som inte behöver det allra bästa. Den är tillverkad i ett något enklare material men utrustad med super-stretch-neoprene där det verkligen behövs som på ben och axelband. Båda versionerna har limmade och vaḀentäta sömmar samt á¼€nns i modellerna skiff och top. V finns även som steamermodell. Storlekarna börjar med XS och slutar med XXL och finns för både dam och herr. Priset för X ligger på 3195:- och för V 2350:- (skiffmodellen).

Zhik uppdaterar sin våtdräktsserie ”superwarm” med två nya varianter som de kallar ”X” och ”V”

VI SLÅR ETT SLAG FÖR VÄSTEN

Väst är ett underskattat plagg, vilket är konstigt med tanke på att den är ett utmärkt komplement till populära lager-på-lager-principen samtidigt som det har minimal inverkan på din rörlighet. Här är en variant från Gill som fungerar lika bra ute till havs som på land. Det vindtäta och vattenavstötande skalet (100% nylon) skyddar den isolerande dunfyllningen från fukt och väta. Västen har två fickor att värma händerna i och en bröstficka för liten energireserv och dina wetnotes. Den finns för både dam (bilden) och herr och priset ligger omkring 99 £.

Vi slår ett slag för västen.

Top