Professionell seglare vid 20 års ålder

Han gick på Motala Seglargymnasium och seglade som mest 29er. Nu jobbar han heltid som seglingsproffs, vi pratar självklart om stjärnskottet Julius Hallström.


Hej Julius, vad befinner du dig nu?


Just nu är jag på Lanzarote och seglar RC44 med Artemis.

Coolt! Vilka mer är i besättningen?


Artemis har två båtar med många svenskar ombord. Andreas Axelsson, Nils Åkervall, Gustav Pettersson, Markus Höglander och Anders Ekström. Topp namnen som Ian Percy, Ian (Goobs) Jensen och Nathan Outteridge är också med och seglar på båtarna.

Julius hallström

Vi har hört rykten om att ni har en speciell tradition när det går dåligt vad är det?


Den här säsongen har inte varit den bästa. Så igår körde hela besättningen Go Cart. Dels för att det är väldigt kul och förhoppningsvis lyckas bryta en dålig trend genom att köra lite Team building.

Du slutade i våras på Motala Seglargymnasium och tog en liten annan väg än många andra som börjar med OS klass eller pluggar på Universitet. Hur ser ditt liv ut just nu?

Det har varit väldigt mycket segling sen jag slutade och redan innan jag officellt gått ut. Många olika båtar, allt från  snabba katamaraner som AC50 till lite långsammare kölbåtar. Jag har även fått segla en Classic Yacht regatta. 

 

Att välja att inte fortsätta med min jolle karriär var ett svårt val. Dels för att när man väljer att köra en "proffs" karriär så får man inte samma typ av vägledning från klubbarna hemma. När man däremot har fått in en fot så rullar det på lite lättare vilket är en tröst. Jag tycker däremot det saknas en väg från jolleseglingen till storbåtsseglingen.

Seglingen är så otroligt bred men det känns som om det är jolleseglingen som står de flesta klubbar närmast även fast det inte behöver vara så. Det finns så otroligt många kontakter i Sverige ut till den andra sidan som vi alla borde samla och dra nytta av för att fortsätta utveckla och bredda svensk segling. 

Julius hallström

Top