Pro4u - laget med sikte på en försvarad EM-titel

Team Pro4u, First 36.7, med hemmahamn i Täby under ledning av skeppare Patrik Forsgren, har inlett seglingssäsongen starkt. Så här långt har man vunnit sin klass i alla tävlingar man startat och gjort det på ett övertygande sätt. Nedan följer ett pressmeddelande om lagets satsning inför kommande säsong med EM som årets höjdpunkt. 

Säsongen inleddes med Lidingö Runt där man vann sin SRS klass och blev trea totalt bland drygt 200 båtar. Efter det vann man både SRS och ORCi klasserna på Viggan Open som har drygt 20 båtar till start, sedan vann man ORCi SM i havskappsegling i Oxelösund där man lyckades spika alla åtta race, två offshore race och sex inshore race! Till sist vann man också ORCi klassen på Sandhamn Open bland 16 båtar med segrar i fem race av sex möjliga.

Säsongen fortsätter nu för Team Pro4u i början av juli med ÅF Inshore och Offshore Race vilket är en viktig tävling men också ett väldigt trevligt evenemang [...] Efter det kommer ORCi EM i Gdansk, Polen i slutet av juli och det är Team Pro4us stora mål denna säsong. Totalt är det ca 100 båtar anmälda till EM i de tre klasserna A, B och C. Team Pro4u tävlar i klass C med de minsta båtarna men den klassen med flest deltagare, ungefär 45 stycken från drygt 10 länder.

Som regerande EM mästare från senaste ORCi EM 2015 i Estland är det klart att Team Pro4us målsättning är hög och vi siktar på en pallplats men konkurrensen, antal deltagare och utvecklingen av båtar blir hela tiden tuffare i de internationella mästerskapen så det kommer bli en utmaning att nå vår målsättning. De vi tror kommer bli de farligaste konkurrenterna i vår klass är de fyra Italia 9.98-båtarna och speciellt Danska Happy hour, Estniska NM38 Sugar 2 och Arcona 340 Katariina II men det finns också flera andra team och båtar som har förberett sig väl och kommer vara snabba.

Till EM i Polen är det totalt 13 Svenska båtar anmälda i de tre olika klasserna och vi hoppas att så många som möjligt kommer kunna prestera bra med fina placeringar. Team Pro4us Anders Björk kommer skriva dagliga rapporter till oss under Polska mästerskapen 21-23 juli och under EM 24-29 juli dels om Team Pro4us seglingar och dels om hur det går för de andra svenska båtarna.

Top