Premiär för JSM i 2-krona

Två nya svenska mästare korades under klassens SM-helg i Stenungsund. Björn Sandberg och Maja Wikman kunde lägga ännu ett SM-guld till samlingarna och Tova Källerfelt och Hedvig Oskarsson tog hem klassens första JSM-guld.

Det var första gången som 2-kronaförbundet genomförde både SM och JSM och tävlingarna arrangerades av Stenungsunds Segelsällskap på vatten välkänt för alla Tjörn Runt-seglare, nämligen Hakefjorden strax söder om Tjörnbron.

Seglarna anlände till klubben redan på onsdagen. Förberedelser och träning seglingar fyllde jollebryggan under nästan tre dagar. Mycket kul att se så många glada seglare trots de restriktioner som råder.

2-kronan seglas med tvåmansbesättning utan flygande försegel och detta gör att även de som inte är så erfarna kan delta i SM. Erfarenheten i startfältet var därför väldigt varierad. Det fanns seglare som börjat segla 2-krona under sommaren men även seglare med mångårig erfarenhet från segling på internationell nivå. Förutom SM och JSM seglades också om en lagseger.

Lördagen bjöd på vindar runt 10 m/s och totalt hann vi med 6 race innan vi avbröt för kvällen. Underbar segling som gav ordentlig fart i båtarna. På grund av rådande situation hade vi inga land aktiviteter på kvällen. Så seglarna åkte iväg för en kvälls vila innan vi skulle komma till ett avgörande på söndagen.

På söndag morgon låg dimman tät över vattnet och vi fick vänta hela tiden till klockan 12 innan vi kunde börja segla, detta gjorde att vi fick stryka ett race och totalt blev det 8 race innan vi kunde utse våra vinnare.

Grattis till:
Björn Sandberg och Maja Wikman till SM seger.
Tova Källerfelt och Hedvig Oskarsson till JSM seger
Seglarna från Stenungsunds segelsällskap till Lag-segern

Avslutningsvis vill vi tacka alla seglare och funktionärer för en trevlig helg! Vi vill också tacka 2-krona förbundet för möjligheten att arrangera och önskar er välkomna tillbaka till Stenungsund i framtiden.

Hälsningar

Patrik Johansson
Stenungsunds Segelsällskap

Top