Pirater & tjuvar i Karibien

Karibiens säkerhetsnät har skapat en ny karta för att hjälpa nöjesseglare var det skett incidenter i Karibien.


Det karibiska säkerhetsnätet har i 20 år informerat seglare om rapporterade brott mot båtar. Men fram tills nu var det bara via radio men nu har de skapat interaktiv karta som kalla Zoom-Tap, Know and Go (klicka på länken för att komma till kartan).

Det är många pluppar på kartan men det handlar inte om platser som man avrådes från att besöka. Det innebär bara att det har skett en incident där någon gång från 2014. 

Ett bra tips om du planerar att segla i Karibien är att fråga i CruisersForum.com om de platser du har tänkt besöka. Det kommer med största sannolikhet finnas någon i forumet som är eller har varit på den platsen och kan ge dig en insikt om platsen. Att segla i Karibien är förmodligen inte farligare än att tågluffa i Europa exempelvis, men det är bra vara på den säkra sidan.

Om man mot förmodan skulle råka ut för pirater eller tjuvar i Karibien så är de bara ute efter att stjäla dina prylar. Till skillnad från östafrika där piraterna ofta är ute efter att kidnappa människor att få ut en lösensumma från regeringen.

Top