Pipeline: Pilot Classic 47

Det är ingen hemlighet att vi är barnsligt förtjusta i båtar, av alla sorter; stora, små, med ett, två eller tre skrov, gamla klassiker, nya och moderna, båtar för cruising och racing eller både och. Här tar vi en titt på Pilot Classic 47.

Det brittiska varvet Performance Classic Yachts (PC Yachts) bygger lätta, starka och moderna båtar med hög prestanda i klassisk stil. Den senaste nyheten med planerad sjösättning i mitten av 2021 heter PC 47. Båten är en nedskalad version av äldre systern PC 55. Den är designad av Hoek Design med exceptionell dag- och helgsegling i åtanke. Utformningen är tidlös och avskalad med vackra material och rena ytor. Båten har ett förhållandevis stort segelplan och djup T-köl samt spadroder. Däckslayout och utrustning är anpassad för solosegling. Den självslående focken är standard och storsegel på rulle i bommen finns i tillvalslistan. Interiören består av två dubbelkojer, en förpik och en akterpik på babord sida, en rymlig salong, pentry och toalett med dusch. Den mycket ljusa och eleganta stilen kallas “New England Beach house style”. Mer information om båten hittar du på www.pcyachts.net.

Observera att klippet nedan exponerar den något äldre storasystern Pilot Classic 55, känslan är dock densamma, i en något nedskalad version.

Top