Pierre Antoine vinner Rhum Multi-klassen!

När vi fått i mål giganterna, går Route du Rhum nu in i sitt andra skede, och fokus skiftar mot de mindre klasserna och de soloseglare som ännu befinner sig ute på Atlanten.

Bland annat väntar en extremt spännande upplösning på den till antalet största flottan – Class40 – där Yoann Richomme som är mindre än 30 sjömil från Point-à-Pitre ser ut att gå mot en klar seger. Bakom honom utspelar det sig en tight kamp om andraplatsen bara ynka sex sjömil, och 0.1 knop i fart, skiljer Storbritanniens Phil Sharp och Aymeric Chappelier åt när de båda har dryga 120 sjömil kvar att segla.

Vårt svenska hopp Mikael Ryking hittar vi för närvarande på en 22:a plats, 1518 sjömil från Guadeloupe. Mikael hälsade att han fått sällskap av flygfisk i soluppgången, tydligen delade de samma musiksmak - Reggae! 

Idag fick vi också ta emot Pierre Antoine och hans 50fots trimaran Olmix som segrare i klassen Rhum Multi. Den 56årige seglaren från Amiens i Frankrike tog sig efter 15 dagar, 21 timmar och 5 minuter först i mål av de 21 båtar som startade i klassen. Det var fjärde gången Antoine deltog i Route du Rhum.

Top