Peter Burling VS Blair Tuke - Finalracet i Optimist

Volvo Ocean Race är nu inne på sin sista dag och det är nästan lite sorligt. Efter så många månader som vi följt och hejat så är det nu över för den här gången. Seglarna åker hem och vi får följa dem på nya äventyr.

Det kan däremot inte vara över ordentligt fören Peter Burling och Blair Tuke utmanar varandra i ett finalrace i Optimisten som vi sett så många andra behöva göra under stop overs. Spännande segling där det ser ut som om Tuke har övertaget med på något mirakulöst sätt som vanligt kommer Burling bakifrån och seglar om.

Förutom Volvo Ocean Race säger Tuke att det var längesen de faktiskt seglade mot varandra och det ska bli otroligt spännande att se vad radarparet gör i framtiden. America´s Cup känns självklart men än är det lång tid kvar. Hade varit roligt att höra hur deras 49er planer ser ut och om vi får se en comeback till klassen.

Om vi känner dem rätt blir det nog först en tur hem till deras älskade Nya Zeeland för fiske och avslappning sen kommer det nog inte ta lång tid innan de flyger iväg igen.Top