Per och Lars Wester vann helgens Robline SWE 505 CUP-tävling

Björlanda kile bjöd på underbart höstväder med sol och lätta vindar, men svårseglade förhållanden. Ganska stora vindskift, olika tryck över banan och en ström som gjorde det klurigt för alla.

Per och Lars Wester, från hemmaklubben BKSS, klarade knepigheterna bäst av de 18 teamen. Två spikar på lördagen och två på söndagen kunde ingen annan matcha. Efter flera fjärdeplatser på större 505-tävlingar i Sverige, senast på SM i Åmål, kunde de äntligen stiga upp på prispallen – överst. Per och Lars seglade framgångsrikt ihop under ungdomsåren, men nu var det 30 år sedan de senast vann tillsammans.

Peter Bökmark/Martin Persson, BKSS, spikade två seglingar och en gjorde fin serie med en fyra som sämsta räknade segling, vilket gav en klar andraplats – samma placering som på årets SM. Malin Broberg som tillsammans med Johan Röök vann SM seglade under helgen med Agneta Engström. Agneta representerade Sverige på OS 2000 i Sidney, i 470 med Lena Carlsson, och gjorde nu comeback som jolleseglare, något hon uppskattade. Malin och Agneta var tvåa i fyra race och seglade hem en klar tredjeplats. De seglade också för BKSS, som således fick en trippel i toppen. 

Den sista seglingen vanns av Martin Fridh/Mats Dahlander från Råå JK efter en synnerligen tight målgång. Marin och Mats har seglat 505 i precis ett år och detta var deras första spik. Totalt blev de nia i tävlingen.

BKSS är skickliga arrangörer och de vet också hur man får segare att trivas på land. Mat och dryck bjöds generöst efter seglingarna båda dagarna. TACK - 505-klassen kommer gärna tillbaka! Robline SWE 505 CUP 2021 avslutas med KSSS OCR-tävling den 2 - 3 oktober. 

Text: Per-Eric Törnström, Crew SWE 8561
Foto: Robline SWE 505 CUP

Samtliga resultat hittar du på Robline SWE 505 CUP.

Top