Paret vars båt sjönk efter två dagar ger sig nu ut på ett nytt äventyr

I februari skrev vi om paret som sålde allt för att köpa en segelbåt och segla runt jorden. Det slutade redan efter två dagar då deras båt ”Lagniappe” sjönk. I tisdags eftermiddag satte Nikki Walsh, 24, och Tanner Broadwell, 26, segel och lämnade St.Petersburg Municipal Marina på ”Lagniappe II”.

De fick äntligen lämna vattnet som tog ifrån dem deras gamla segelbåt och nästan alla deras ägodelar som 90 dollar, en telefon och deras hund Remy.

När de var påväg ut sade Walsh till Tampa Bay Times att de höll ett öga på ett vädersystem som kommer in norrifrån från den mexikanska golfen. Meteorologer beräknar att det är ungefär 40 procents chans att den utvecklas till en tropisk storm inom de närmaste dagarna.

”Vi kommer inte vara långt ut. Vi kommer följa kusten, så om det blir tufft seglar vi in,” sade Walsh. ”Det är dags att åka. Det kostar typ 80 dollar per natt i St. Petersburg Municipal Marina, så vi måste åka.”

De har bott på båten, som de köpte för en dollar av en pensionerad fysiker i St.Petersburg, de senaste veckorna och har lagat motorn.

Planen är nu att fortsätta drömmen som fick dem att sluta på sina jobb i Colorado, sälja allt de hade och köpa en segelbåt från första början. Walsh säger att de ska segla till Karibien och bara segla runt, och göra stopp i Cuba och Bahamas.

Många ifrågasatte om paret hade tillräckligt med erfarenhet när deras första försök gick som det gick. Men Broadwell sade till Times att det hade kunnat hända vem som helst eftersom grundet de seglade på inte var utmärkt på kartan. Men han säger samtidigt att de är mer redo den här gången. ”Vi har lärt oss läxan att inte segla in i okända hamnar mitt i natten.”

Welsh uttryckte också tacksamhet till Mark Reinecke som i princip gav dem sin segelbåt som han hade ägt i över 30 år efter att han läste om dem i nyheterna. Dessutom skänkte människor över 16000 dollar till dem genom GoFundMe för att de skulle kunna komma tillbaka ut på havet och få deras gamla båt bärgad.

Top