På lördag slår båtmässan i Göteborg upp dörrarna! Träffa oss i monter C02:42...

Båtmässan 2-10 februari 2013


Den 2 februari kl. 10.00 slås portarna upp till Båtmässan 2013 och du träffar oss i monter C02:42. Välkomna!

Nedan följer ett pressmeddelande från Båtmässan i Göteborg. Riktigt kul att de storsatsar på SEGLING!

Båtmässan 2013 blir en riktig nyhetsmässa och kommer som vanligt innehålla många världspremiärer. Helt nya Ryds F588 som passar den breda massan och en större, hemlig motorbåt från Nord West, ny båt från svenska Sandströms, två nya modeller från BRIG och nya modeller från såväl Aquador, som Sting, som Nordkapp med flera.

Båtmässan 2013 gör sin största satsning på barnen hittills. Funballz, paddla kajak, ro i gummibåt och piratmålning. Mängder med aktiviteter och mycket att titta på.

För både besökare och utställare är en mässa ofta förknippad med shopping till mässpriser och bra affärer. På årets Båtmässa finns extra fina möjligheter till detta med hjälp av nyheten ”Båtmässan Deals”. Deals innebär att besökarna hemifrån, innan de går till Båtmässan, tittar vilka erbjudanden som finns på www.batmassan.se. Därefter går man till mässan och köper det man bestämt sig för.

Stjärnbåten som firar 100 år 2013 är ”Årets Jubilar” på Båtmässan. Två båtar, varav en riggad, kommer att finnas på plats på mässan.

Båtmässan i Göteborg storsatsar på segling! Ännu fler ska segla, ännu mer! Båtmässan älskar segling och nu startar man ett långsiktigt samarbete med ett tiotal ledande svenska segelbåtsimportörer och båtbyggare. Målet och ambitionen är att visa seglingens alla fördelar. Redan på årets mässa märks ett ökat utbud och större fokus på segling. I anslutning till segelbåtarna hittar vi också en av Båtmässans nya vattenhål, Seglarbaren.

En av scenerna på Båtmässan kallas ”Förverkliga dina drömmar”. Här kan du lyssna och inspireras av människor som på olika sätt förverkligat sina drömmar inom båtliv och fiske. Scenprogrammet bjuder på en skön blandning av extrema utmaningar, långfärdssegling, fiske i exotiska vatten, kolfiber och tjärdoftande trä.

Här nedan är några av höjdpunkterna på årets mässa

Lördag 2 februari - Tjörn Runt, som fyller 50 år i år, firas.

Söndag 3 februari - Veteranbåtsdagen. Entusiasten Lasse Klingström berättar den spännande historien om köpet av den klassiska Ron Holland IOR racern Flirt of Paget 2007.

Måndag 4 februari - Möt Milo Dahlman - den första svenska kvinnan som ensamseglade över Atlanten och som senare även seglade till Antarktis.

Tisdag 5 februari - Expedition den gamle och havet - Martin Falklind gjorde som Ernest Hemingway- fångade en fisk större än både honom själv och båten.

Onsdag 6 februari - Volvo Ocean Race och team SCA - Sverige deltar med en tjejbåt - hör de allra senaste nyheterna. Och träffa Martin Strömberg, vinnare av Volvo Ocean Race 2012-2013 tillsammans med franska Groupama.

Torsdag 7 februari - Segla långt med Sjöklart. För dig som längtar efter seglingsäventyr som leds av proffs.

Fredag 8 februari - Happy Friday med Sven Yrvind, legendaren som seglade över Atlanten i en Albin Wega tillsamman med 20-årige Thomas Grahn som aldrig långseglat tidigare.

Lördag 9 februari - Pantaenius Bohusracet 2013. Pantaenius Bohusracet kan liknas vid Vasaloppet till havs och älskas av alla som gillar utmaningar.

Söndag 10 februari - Långsegling som passion. Leon Schulz gjorde sin passion till sitt yrke och jobbar idag på heltid med seglingsutbildning, charter och utrustning av båtar.

Utöver detta finns det scener som handlar om navigering (”Hitta rätt på sjön”), segling och miljö (”Vi älskar rent vatten”).

Välkommen till Båtmässan i Göteborg! Mer information hittar du här!

Top