OS Silvermedaljören i Laser Radial byter till 49er FX

Igår släpptes nyheten att Annalise Murphy släpper taget om Laser Radialen och börjar i stället en satsning i 49er FX tillsammans med Katie Tingle senare i juli.

Murphy är Irlands främste seglare med en fjärdeplats på OS i London, Silver i Rio och ett EM guld, allt i Laser Radial. Sen OS i Rio har flera undrat vad som väntar Murphy härnäst, förutom Volvo Ocean Race som hon nu seglar ombord på Turn the Tide on Plastic.

Extra oroligt blev det i hemmalandet när hon för några veckor sen släppte bomben att hon inte skulle delta på ISAF VM i Århus i augusti och även den irländska ledningen började bli orolig. Hon menade på att inför ett så pass viktigt VM krävs hård träning och fullt fokus annars är det ingen idé att delta.

Nu däremot väntar ett helt nytt kapitel för Murphy som kommer börja segla 49er FX och där gäller samma regler, träning, träning, träning. Det är fler än bara hon från Laser klassen som gått över till skiffen. Bland annat våran egna Laser stjärna Jesper Stålheim som gästat i 49ern sen Rio och ändå seglar bra på Laser EM just nu. Robert Scheidt seglade i över ett år och fick på väldigt kort tid in några riktigt bra seglingar men har nu dessvärre sagt att han lägger ner 49er satsningen.

Det kommer bli spännande att följa ytterligare en övergång till skiffen och det sägs att vägen från Lasern är den tuffaste för det är nästan ingenting som är likt det gamla.

Top