OS I RIO: Tuff dag för seglarna i Rio

Press meddelande SSF: På tisdagen klev Sveriges ende guldmedaljör från London-OS 2012 in i den olympiska seglingen. Max Salminen fick dock inte någon guldkantad start på detta OS och ligger på 13:e plats efter de två inledande racen. 

Den friska brisen från måndagen lyste med sin frånvaro och tisdagen bjöd på riktigt lätta vindar, runt 2-4 m/s, för Finnjolleseglarna som seglade inne i bukten under stark påverkan av bergen på land. Det var lurig segling med många vridningar.

Max verkade inte trivas alls. I första racet blev han 15:e båt över mållinjen och i det andra kom han elva. Som bäst var han uppe på femteplats i andra racet, men föll tillbaka rejält i det 23 båtar stora startfältet.

Max Salmingen har däremot inte gett upp hoppet ännu och skriver på sin facebooksida:


"Not the best start here in Rio but as you say: You can't win the medals on the first day but you can loose them - and that I didn't do! Tomorrow Niteroi course. Looking forward to it!"

Josefin Olsson gjorde sin andra tävlingsdag och inte heller för henne gick det särskilt bra. Efter placeringarna 17 och femma på måndagen kom hon i mål som nummer åtta respektive 17 i tisdagens två race. Det är en klar besvikelse för ”Jossan” som har en uttalad målsättning att slåss om medaljerna.

Och framför sig har hon de allra bästa namnen i Laser Radial så om Josefin ska avancera från sin nuvarande 13:e plats i totalen så måste hon göra bättre resultat i fortsättningen.

Den tredje svensken som var igång på de olympiska vattnen utanför Rio de Janeiro var Jesper Stålheim. Jesper hade en besvärlig start på måndagen och det blev inte bättre andra dagen. Tvärtom. Jesper seglade in på plats 26 och 29 i de två racen och nu blir det givetvis mycket svårt för honom att nå en bra placering i detta OS.

Seglingarna fortsätter på onsdagen. Totalt ska det seglas tio race på fem dagar i både Laser, Laser Radial och Finnjolle. På onsdagen är det dags för den fjärde svenska besättningen (av totalt fem) att kliva in i OS-tävlingarna då 470 inleds med Anton Dahlberg och Fredrik Bergström på startlinjen.

Top