Ombord Quantum Racing (VIDEO)

Att se rå film från ombord är ofta roligare än flashiga klipp med musik. Dessutom kan man lära sig en massa saker. Här har vi Quantum Racing som seglar på TP52 Super Series. Nyckelpersonerna ombord är också nyckelpersoner i det amerikanska America's Cup-syndikatet American Magic. Som rorsman och taktiker har de Dean Barker respektive Terry Hutchinson. 


Att lyssna på hur dessa superproffs kommunicerar och hur de rör sig ombord är alltid lärorikt. Notera hur Dean Barker, i starten, hotar båten i lä om att komma in i lä för att skapa mer separation mellan båtarna. 

Ett hett tips nu när säsongen är igång är att investera i en mikrofon och en kamera för att sätta ombord. Synka sedan ljudet med bilden. Det tar analyserna av racen till en ny nivå då man inte bara kan diskutera om de beslut man tog var rätt eller fel, utan också varför man tog de besluten och på vilka grunder.

Om man vill ta det ytterliggare en nivå upp kan man skaffa en kamera från Garmin med inbyggd GPS. Då kan du även få upp fart och kurs i bilden och därmed och få mer svart på vitt när och var på banan du har förlorat eller tjänat.

Top