Offshore-VM uppskjutet till 2020

Nu är det klart att det första officiella VM i den nya OS-klassen för Paris 2024, "mixed two person keelboat offshore" genomförs i oktober 2020 på Valetta, Malta parallellt med Rolex Middle Sea Race.

VM arrangeras i samarbete med Royal Malta Yacht Club och World Sailing och förhoppningen är att det ska bli en kraftfull plattform för att öka intresset och stimulera utvecklingen för offshore doublehanded segling i seglingsvärlden.

Ursprungligen skulle mästerskapet hållas 2019, men World Sailing har valt att skjuta fram det för att få tid att ta fram ett kvalificeringssystem och skapa bra förutsättningar för de nationella förbunden att ta ut seglare och förbereda sig för eventet.

VMet kommer att seglas i en mixad tvåpersonersbesättning, en man och en kvinna och  totalt är mästerskapet öppet för 20 båtar/besättningar. Det arrangeras parallellt med Rolex Middle Sea Race och deltagarna kommer att segla eller förkortad bana beroende på väderförhållandena.

World Sailing kommer att erbjuda tillhandahållna båtar på plats men även båtar som är tillgängliga för charter i Europa för träning från sommaren 2019.

Läs mer om detta på World Sailing 

Top